Чисельне моделювання однієї задачі розчинення сольового включення - Власюк, А.П.; Степанченко, О.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2010)
Побудовано математичну модель задачі дифузійного розчинення сольового включення, що омивається фільтраційним потоком підземних вод. Розроблено обчислювальний алгоритм розв‘язку відповідної крайової задачі. Чисельний розв’язок отримано методом скінченних різниць з використанням чисельних конформних відображень. Побудовано математичну модель задачі дифузійного розчинення сольового включення в ґрунтовому масиві, що омивається фільтраційним потоком підземних вод. Розроблено обчислювальний алгоритм розв‘язку відповідної крайової задачі. Чисельний розв’язок отримано методом скінченних різниць з використанням чисельного методу конформних відображень. На основі проведених чисельних експериментів визначено розподіл концентрації в ґрунтовому масиві та кількість винесених фільтраційним потоком речовин при різних значеннях параметрів.