Комп’ютерне моделювання процесу напірної фільтрації у пористому середовищі з включеннями - Слупко, О.М.; Савула, Я.Г.; Мандзак, Т.І.; Дяконюк, Л.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2010)
Побудовано математичну модель, яка описує процес напірної фільтрації у пористому середовищі з включеннями. Проведено низку розрахунків і досліджено залежність тиску та швидкості руху рідини при різних показниках напору і коефіцієнта фільтрації. Подано і проаналізовано результати обчислювальних експериментів з визначенням тиску і швидкості руху рідини в рамках запропонованої моделі. На основі одержаних результатів зроблено висновок про застосовність сформульованої моделі.