Математичне моделювання одновимірної задачі напружено-деформованого стану ґрунтового масиву при фільтрації сольових розчинів в неізотермічних умовах та наявності рівня ґрунтових вод - Федорчук, Н.А. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2010)
Побудовано математичну модель задачі напружено-деформованого стану ґрунтового масиву в умовах тепло-масопереносу при фільтрації підземних вод та наявності рівня ґрунтових вод. Чисельний розв’язок відповідної одновимірної крайової задачі знайдено методом скінченних різниць. Як приклад, досліджено задачу напружено-деформованого стану двохшарового ґрунтового масиву. Наведено результати чисельних експериментів та їх аналіз.