Математичне моделювання напружено-деформованого стану багатошарового ґрунтового масиву в умовах масопереносу та наявності рівня ґрунтових вод - Філатова, І.А. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2010)
Проведено математичне моделювання напружено-деформованого стану багатошарового ґрунтового масиву в умовах масопереносу при фільтрації сольових розчинів. В результаті розв’язку відповідної крайової задачі отримано зміщення, напруження, деформації та величину осідання ґрунтового масиву. Як приклад, досліджено задачу напружено-деформованого стану двохшарового ґрунтового масиву. Проведено чисельні експерименти для конкретних даних.