Математичне моделювання масопереносу з врахуванням осмосу на вологоперенос в одновимірному випадку - Цвєткова, Т.П. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2010)
Проведено математичне моделювання процесу масопереносу при вологопереносі сольових розчинів та осмосі в зоні неповного насичення. Чисельні розв’язки відповідних крайових задач отримано методом скінченних різниць. Розроблено відповідне програмне забезпечення, використовуючи яке проведено чисельні експерименти та зроблено їх аналіз.