Розрахунок інтенсивності потоку відмов дубльованої системи з паралельним резервуванням - Щербовських, С.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2010)
Розглянуто проблему розрахунку інтенсивності потоку відмов для дубльованої відновлюваної системи з паралельним резервуванням. Інтенсивність потоку відмов системи пропонується визначати шляхом застосування спеціального методу, який ґрунтується на марковській моделі на основі розширення простору станів. Коректність такого підходу перевірено методом Монте-Карло.