Нагрів та плавлення частинок порошку в плазмовому струмені - Андрейцев, А.Ю.; Смирнов, І.В.; Чорний, А.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2011)
Запропонована комплексна математична модель для визначення температурного режиму частинок порошку в умовах плазмового напилення з урахуванням зміни температури плазмового струменя. За допомогою методів математичної фізики отримано розв’язки крайових задач на різних ділянках напилення за умови зміни агрегатного стану частинок. Побудовані графічні температурно-часові залежності нагріву та плавлення частинок оксиду алюмінію і нікелю в плазмовому струмені.