Моделирование процесса проведения и оценивания практикумов по компьютерной дискретной математике с использованием адаптивного тестирования - Белоус, Н.В.; Куцевич, И.В.; Куцевич, Н.Н. (Математичні машини і системи, 2009)
У роботі авторами запропонована універсальна модель диференційного оцінювання знань для застосування у різних системах оцінювання, а також проста для використання при реалізації систем адаптивного тестування знань. Оскільки при здійсненні тестування існує можливість неадекватної оцінки знань об’єкта навчання у разі випадкового введення правильної відповіді, у роботі проведена оцінка запропонованих форм тестових завдань з погляду розміру такої імовірності.