Ідентифікація місцеположення джерела забруднення в стаціонарній одновимірній задачі масоперенесення - Власюк, А.П.; Багнюк, О.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2012)
Отримано розв’язок задачі чисто дифузійного перенесення забруднення від точкового джерела в деякому середовищі на відрізку [0, l] методами скінченного синус-перетворення Фур’є та функції Гріна. Отримано також значення максимальної концентрації забруднення та формулу для розрахунку кількості викинутих джерелом забруднень. На конкретному прикладі проведено чисельні експерименти та їх аналіз.