Математичне моделювання впливу вологоперенесення на стійкість зсувонебезпечного масиву ґрунту - Громадченко, Т.В.; Мартинюк, П.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2012)
Розглянуто нелінійну задачу насичення ґрунтового масиву вологою в результаті інтенсивних опадів. Побудовано її математичну модель. Досліджено стійкість вказаного масиву ґрунту методом круглоциліндричних поверхонь ковзання. Наведено результати чисельних експериментів та їх аналіз.