Багаторівнева система багатокритеріального інтелектуального керування режимами та стабілізації координат електричного режиму дугової сталеплавильної печі - Паранчук, Р.Я.; Паранчук, Я.С. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2012)
Запропоновано ієрархічну структуру системи адаптивного екстремального керування режимами дугової сталеплавильної печі. Обґрунтовано модель синтезу оптимального керування та принцип оперативної корекції процесу регулювання на основі теорії нечітких множин.