Моделювання дифузійних процесів в неоднорідних середовищах з м’якими межами методом гібридного диференціального оператора Лежандра — Фур'є — Бесселя на сегменті полярної осі - Конет, І.М.; Ленюк, М.П. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2012)
Методом узагальненого скінченного гібридного інтегрального перетворення типу Лежандра — Фур’є — Бесселя зі спектральним параметром одержано розв’язок задачі дифузії на трискладовому сегменті полярної осі в припущенні, що межі середовища м’які по відношенню до відбиття хвиль. Моделювання дифузійних процесів виконано за допомогою гібридного диференціального оператора Лежандра — Фур’є — Бесселя.