Методи оцінки ризиків в інформаційній системі аналізу екологічного стану басейну малої ріки - Ковальчук, П.І.; Демчук, О.С. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2012)
В інформаційній системі аналізу стану басейну малої ріки запропоновано методи оцінки ризиків на основі імовірнісних та статистичних оцінок, формалізації моделі гри з природою, прогнозування процесів підтоплення земель з використанням ланцюгів Маркова, розглянуто багато критеріальні моделі ризиків.