Моделювання дифузійних процесів в неоднорідних середовищах з м’якими межами методом гібридного диференціального оператора Фур’є — Лежандра — Лежандра на сегменті полярної осі - Конет, І.М.; Ленюк, М.П. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2012)
Методомузагальненого скінченного гібридного інтегрального перетворення типу Фур’є — Лежандра — Лежандра зі спектральним параметром одержано інтегральне зображення точного аналітичного розв’язку задачі дифузії на сегменті [R0, R3] з двома точками спряження полярної осі в припущенні, що межі середовища м’які по відношенню до відбиття хвиль. Моделювання дифузійного процесу виконано за допомогою гібридного диференціального оператора Фур’є — Лежандра — Лежандра.