Про національну систему індикаторів інформаційного суспільства - Баховец, О.Б.; Полумієнко, С.К.; Рибаков, Л.О.; Тюрін, В.В. (Математичні машини і системи, 2009)
В роботі розглядаються принципи побудови систем індикаторів розвитку інформаційного суспільства. На базі їх аналізу визначається інформаційно-телекомунікаційна інфраструктура – основа становлення інформаційного суспільства. Вимірювання її проникнення в життєдіяльність суспільства і є завданням прототипу національної системи індикаторів інформаційного суспільства, що пропонується.