Особливості перебігу туберкульозу при інфікуванні штамами M. tuberculosis родини Beijing - Чеснокова, М.М. (Досягнення біології та медицини, 2009)
Проведено порівняння перебігу захворювання у хворих на легеневий туберкульоз, інфікованих збудниками M. tuberculosis родини Beijing і збудниками інших генетичних родин. Вивчені фактори ризику інфікування штамами родини Beijing, розвиток медикаментозної резистентності та результати лікування залежно від генотипу збудника. Показано, що належність штаму M. tuberculosis до родини Beijing є фактором несприятливого перебігу туберкульозу.