Взаємодія вітамінів В1 і В2 у біосинтезі їх коферментних форм у щурів - Карпов, Л.М.; Анісімов, В.Ю. (Досягнення біології та медицини, 2009)
Білим щурам лінії Вістар внутрішньочеревно вводили окремо або в різних співвідношеннях вітаміни В1 і В2 та вимірювали вплив кожного з них на інтенсивність біосинтезу коферментної форми іншого. Встановлено, що для даної пари вітамінів (В1 і В2 ) існує за цим показником оптимальне співвідношення: за вагою 6:1, за молярністю — 5:1. При цьому були використані дози вітамінів, близькі до фізіологічних (або терапевтичних).