Актуальні питання цитомегаловірусної інфекції у дітей - Запорожан, В.М.; Бабій, І.Л.; Марічереда, В.Г.; Дубковська, М.В. (Досягнення біології та медицини, 2009)
Цитомегаловірусна інфекція — одна з найактуальніших внутрішньоутробних інфекцій у педіатрії. Сьогодні вроджена форма цитомегалії є найчастішою причиною фетонеопатії, що є значною проблемою через можливість реалізації генералізованого процесу, вад розвитку і потенційного ризику розвитку хронічної патології. У статті проаналізовано дані щодо розповсюдження, клінічної симптоматики і діагностики цитомегаловірусної інфекції на сучасному етапі.