Вплив вітасолової мазі на слиновиділення при експериментальному пародонтиті у щурів - Кравченко, Л.С.; Солоденко, Г.М.; Щербаков, С.В.; Новікова, Н.М.; Бас, С.О. (Досягнення біології та медицини, 2010)
Застосування вітасолової мазі для лікування експериментального пародонтиту у щурів показало, що препарат виявляє пародонтопротекторну дію, стимулюючи слиновиділення та нормалізуючи біохімічні показники слини, які характеризують стан перекисного окиснення ліпідів і рівень протеолізу. Аплікації розробленої лікувальної мазі ефективно пригнічували процеси резорбції в кістковій тканині щелеп і стимулювали репаративну регенерацію в кістковій тканині щелеп щурів.