Вплив поєднаного застосування L-аргініну та пентоксифіліну на прояви модельованого субарахноїдального крововиливу у щурів - Тарабрін, О.О.; Петелкакі, О.В.; Щербаков, С.С.; Гавріченко, Д.Г. (Досягнення біології та медицини, 2010)
На моделі субарахноїдальної кровотечі (САК), яку було відтворено внутрішньомозковим і внутрішньоцистеральним застосуванням автокрові у щурів, встановлено, що поєднане використання L-аргініну (200,0 мг/кг) та ПТФ (25,0 мг/кг) викликає потенційований протективний ефект щодо САК-індукованих порушень поведінки, больової чутливості та летальності тварин, запобігає формуванню вазоспазму. Позитивний вплив поєднаного застосування препаратів спостерігається протягом 72 год від моменту їх застосування.