Проблемні питання залізодефіцитної анемії у вагітних, хворих на туберкульоз - Польова, С.П.; Богачов, Е.І.; Макулькін, Р.Ф. (Досягнення біології та медицини, 2011)
У статті наведені літературні дані щодо перебігу анемії у вагітних, хворих на туберкульоз. Виявлена суттєва залежність ускладнень вагітності від ступеня анемії та активності туберкульозного процесу. Показано, що за умов туберкульозу еритроцити крові вагітної змінюють свою форму і структуру.