Магнус Богданович Блауберг (до 145-річчя з дня народження) - Шальнова-Козаченко, О.В. (Досягнення біології та медицини, 2011)
Представлена персоналія М. Б. Блауберга. Показана роль ученого у розвитку фармації та профілактичної медицини на медичному факультеті Імператорського Новоросійського університету в Одесі.