Основні напрями психокорекційної роботи з дітьми із надмірною масою тіла й ожирінням - Ерастова, Л.Є.; Величко, В.І. (Досягнення біології та медицини, 2011)
Усі діти з надмірною масою тіла й ожирінням потребують проходження психокорекційних занять для розвитку їх емоційної компетентності, підвищення самооцінки, оволодіння адекватними способами реагування при виникненні фруструючих ситуацій. Для цього використовувалися такі методи, як казкотерапія й арт-терапія, візуалізація дослідження з метою поліпшення їх психоемоційного стану й одержання позитивного терапевтичного ефекту на ранніх етапах профілактики та лікування ожиріння .