Біологічна активність нових похідних 7-(α-фуроїл)-2- морфоліно[1,3]тіазоло[4,5-d]піридазин-4(5H)-ону - Мохорт, М.А.; Пупишева, О.В. (Досягнення біології та медицини, 2011)
Проведені скринінгові дослідження десяти нових похідних 7-(α-фуроїл)-2-морфоліно[1,3]тіазоло[4,5-d]піридазин-4(5Н)-ону на ізольованих кільцях аорти та смужках сечового міхура щурів. Досліджувані сполуки поступалися дротаверину за ефективністю щодо сечового міхура. Сполуки під шифрами ІФТ 114, ІФТ 115 та ІФТ 120 проявили значні вазодилатаційні властивості на попередньо скорочених фенілефрином ізольованих судинах та є перспективними для подальшого дослідження.