Вплив початку тромбопрофілактики на частоту геморагічних і тромботичних ускладнень у хворих із травмою - Кучин, Ю.Л.; Сташкевич, А.В.; Тарасенко, С.О. (Досягнення біології та медицини, 2012)
РівеньАнти-Ха-активності сироватки, головного показника ефективності профілактики НМГ, зростав уже через добу після початку тромбопрофілактики в групах пацієнтів з до- та післяопераційним початком введення антикоагулянтів. Післяопераційний старт тромбопрофілактики з використанням беміпарину показує високу ефективність при зниженні ризику інтраопераційних кровотеч.