Поліпшення дiагностики, розробка способiв профiлактики та корекції розладів системи гемостазу у хворих на доброякісну гіперплазію передміхурової залози на етапах хірургічного лікування - Суслов, В.В.; Сімовських, А.В.; Вєдєнєва, А.О. (Досягнення біології та медицини, 2012)
У роботі узагальнено результати обстеження системи гемостазу та профілактики тромбогеморагічних ускладнень при хірургічному лікуванні 114 хворих на доброякісну гіперплазію передміхурової залози. Була встановлена форма реагування системи гемостазу, що визначає характер післяопераційних тромбогеморагічних ускладнень. Розроблений комплекс профілактичних заходів дозволяє підсилити їх взаємний позитивний ефект, нормалізувати порушені механізми гемостазу, знижуючи інтенсивність внутрішньосудинного мікрозгортання крові та зменшуючи тимсамим частоту розвитку ускладнень.