Профілактика тромбоемболічних ускладнень під час операцій металоостеосинтезу у хворих із переломами довгих трубчастих кісток нижніх кінцівок - Кірпічнікова, К.П.; Кукурудзяк, Ю.В.; Грічушенко, І.С.; Левицький, М.В. (Досягнення біології та медицини, 2012)
У результаті дослідження було вивчено вплив на характер змін функціонального стану компонентів системи гемостазу та фібринолізу, загальної та регіонарної анестезії під час операційметалоостеосинтезу у хворих із переломами довгих трубчастих кісток нижніх кінцівок і зроблено висновок, що при застосуванні спинномозкової анестезії забезпечується інтраопераційна профілактика тромбогеморагічних ускладнень за допомогою самої анестезії. Використання методу низькочастотноп’єзоелектричної гемовіскозиметрії дозволяє інтраопераційно оцінити стан тромбонебезпечності та характер розладів системи гемостазу.