Вплив високовуглеводних препаратів з пробіотичними мікроорганізмами на стан щурів з алоксановим діабетом - Данилова, А.О. (Досягнення біології та медицини, 2012)
Вивчено вплив пробіотичних мікроорганізмів лакто- і біфідобактерій, іммобілізованих на високовуглеводних носіях, на основніфізіологічні показники у щурів з алоксановимдіабетом. З’ясовано, що препарати позитивно впливають на обмінні процеси. Знижується базальний рівень глюкози у сироватці крові, підвищується толерантність до глюкози при проведенні глюкозотолерантного тесту. В обміні ліпідів відбуваються зміни, що характеризуються зниженням концентрації β-ліпопротеїдів і холестерину в крові та підвищеннямконцентрації тригліцеридів як у крові, так і у гомогенатах печінки.