Глобальний економічний цикл та синхронізація поточної світової рецесії - Паламарчук, М.В. (Економiчний часопис-XXI, 2011)
У статті описується вплив найсильнішого за останні півсторіччя фінансового потрясіння на світову економічну систему; за допомогою моделі перемикання Маркова досліджується ступінь синхронізації економічних циклів між окремими країнами.