Зростання впливу екологічних факторів природного та техногенного походження на економічну безпеку - Потапенко, В.Г. (Економiчний часопис-XXI, 2011)
У статті на прикладі актуальних криз у Північній Африці, на Близькому Сході та в Японії на початку 2011 року проаналізовано глобальні тенденції зростання впливу екологічних факторів природного, у тому числі ресурсного, і техногенного походження на економічну безпеку держав. Показано зростання ролі економічної складової в системах національної та міжнародної безпеки.