Архітектура європейської безпеки в контексті формування сучасного трансатлантичного безпекового простору - Полторацький, О.С. (Економiчний часопис-XXI, 2011)
У статті аналізуються основні напрями динаміки трансформації європейської безпеки як невід’ємної складової трансатлантичного безпекового простору, визначаються політико-правові особливості основних положень проекту Договору про європейську безпеку, запропонованого Російською Федерацією, подається оцінка подальшого розвитку відносин у сфері безпеки між основними акторами трансатлантичного простору.