Специфiка полiтичних процесiв в Українi XVII ст. - Пономаренко, О. (Сiверянський лiтопис, 2007)
Проблема специфіки політичної думки в Україні XVII - середини XVIII століття актуалізується як з точки зору необхідності розуміння історії політичних процесів України, так і врахування сучасних державно-політичних явищ.