До історії дослідження керамічного виробництва Чернігівщини в давньоруську епоху - Ясновська, Л. (Сiверянський лiтопис, 2007)
У статті розглянуто етапи вивчення керамічного матеріалу, що накопичується завдяки археологічним розкопкам на території Чернігівського та Новгород-Сіверського Полісся.