Українська інтелектуальна думка в історично-політологічному часописі «Нова Україна» (Краків – Перемишль) - Мокляк, Я. (Економiчний часопис-XXI, 2011)
Журнал «Нова Україна» видає Інститут історії Ягеллонського університету та Інститут міжнародних відносин у Перемишлі. Цей журнал просуває в Польщі найважливіші події українського інтелектуального співтовариства, у ньому публікуються праці відомих дослідників і молодих дипломованих фахівців. У журналі порушуються актуальні проблеми історичних, політичних, соціологічних та інших наук.