Імовірнісний ризик-аналіз експлуатації трубопровідних систем, резервуарів та посудин тиску. Повідомлення 1. Алгоритм побудови імовірнісної моделі - Тороп, В.М. (Проблемы прочности, 2005)
Описано постановку і спосіб реалізації імовірнісного ризик-аналізу безпечної експлуатації трубопровідних систем, резервуарів та посудин тиску. Запропоновано процедуру розробки алгоритму оцінки їх технічного стану на основі імітаційного статистичного моделювання з використанням методу Монте-Карло. Отримано інтервальні оцінки, що дозволяє зробити коректні статистичні висновки про істинні значення розглянутих імовірнісних показників із заданим коефіцієнтом довіри.