Фiлософiя постмодерну та бiблiйна герменевтика: спроба синтезу науки та релiгiї - Богачевська, І. (Сiверянський лiтопис, 2007)
Стаття є спробою аналізу впливів постмодерністських наративних концепцій на християнське богослов’я, постмодерністської герменевтики на сучасну Біблійну екзегезу. Ставиться на меті проаналізувати напрямки та засоби трансформації сучасного християнського богослов’я під час асиміляції ним постмодерністських філософських побудов, виявити методи адаптації постмодерністських ідей в контексті традиційної християнської антропології. Методологічною основою аналізу постають дослідницькі принципи вітчизняної школи академічного релігієзнавства.