“Чорні дошки” як знаряддя радянського геноциду в Україні у 1932-1933 рр. - Папакін, Г.В. (Сумський історико-архівний журнал, 2008)
Досліджуються адміністративно-каральні заходи радянської влади під час Голодомору 1932-1933 рр. в Україні. Основна увага зосереджується на історії впровадження, географії, масштабах та наслідках застосування одного з найжорстокіших репресивних засобів - режиму “чорних дошок”.