Концентрація напружень в елементах мікроструктури в’язкопружних композитних матеріалів - Ляшенко, Я.Г. (Проблемы прочности, 2005)
Наведено розв’язок задачі щодо оцінки концентрації напружень у компонентах (матриця і включення) багатокомпонентного в ’язкопружного композитного матеріалу в залежності від форми включень, властивостей матриці й усього композита. Матеріал матриці є ізотропним та в ’язкопружним. Розглядається широкий діапазон властивостей включень (наприклад, пор, твердих та в ’язких частинок). Для розв’язку даної задачі використовується метод інтегральних перетворень.