Згин і стійкість склеєного криволінійного стрижня з початковими неправильностями - Зарівняк, І.С. (Проблемы прочности, 2005)
Отримано диференціальне рівняння згину криволінійного склеєного стрижня з початковими прогинами його елементів. Клейові шви працюють на зсув. Досліджено плоску форму стійкості, колапс і випинання складеного стрижня та знайдено формули для визначення критичних значень параметрів його елементів. Розглянуто деякі окремі випадки і наведено приклади.