Інтегральне оцінювання міграційного клімату країн – членів ЄС - Волошин, Г.В. (Економiчний часопис-XXI, 2011)
У статті проаналізовано стан міграційного клімату країн – членів ЄС за період 2000–2010 рр., здійснено інтегральну оцінку міграційного клімату на основі системи одиничних показників, що характеризують соціально-економічні умови у країнах, проведено стандартизацію системи показників та визначено ранжування країн – членів ЄС за значенням інтегрального показника міграційного клімату.