Наближений метод визначення максимальних рівнів деформаційного зміцнення металів при непропорційному малоцикловому навантаженні - Бородій, М.В. (Проблемы прочности, 2006)
За результатами аналізу діаграм деформування металічних матеріалів за статичного і циклічного деформування запропоновано наближений метод визначення максимальних рівнів деформаційного зміцнення при непропорційному малоцикловому навантажуванні з контролем за деформацією. На основі кореляції між даними деформаційного зміцнення, визначеного зі статичної діаграми та циклічних діаграм при пропорційному і непропорційному деформуванні, побудовано наближену аналітичну залежність, що дозволяє прогнозувати максимальні рівні деформаційного зміцнення при непропорційному малоцикловому навантаженні.