Особливості використання обліково-статистичних документів XVI - початку XVIII ст. - Лобко, Н.В. (Сумський історико-архівний журнал, 2008)
Розглянуто питання використання обліково-статистичних матеріалів в генеалогічних дослідженнях, охарактеризовано інформаційний потенціал таких джерел, як люстрації, Реєстр Війська Запорізького, присяжні книги, компоти, ревізії козацьких полків, та з’ясовано їх значення для генеалогічного дослідження.