Основні напрями розвитку туристичної галузі в Поліському регіоні - Бриль, К. (Сiверянський лiтопис, 2007)
Наукова новизна досліджуваної проблеми полягає в тому, що на основі вивчення світових тенденцій розвитку структур, від яких залежить розвиток туризму, зроблена спроба спрогнозувати можливі сценарії розвитку туризму в Поліському регіоні України. Перераховані шляхи і методи дії державних структур на туристичну галузь з метою забезпечення її стійкого розвитку. За допомогою аналізу чинників, що впливають на розвиток туристичної галузі у зазначеному регіоні, можна з'ясувати, що заважає розвиватися туризмові на Поліссі, й окреслити коло завдань, вирішивши котрі, можна досягти тут позитивного результату.