Оцінка рівня податкового навантаження в Україні - Савченко, В.Ф.; Лось, А.Ф. (Економiчний часопис-XXI, 2011)
У роботі розглянуто підходи до визначення поняття «податкове навантаження»,його оптимального рівня для економічного розвитку країни. Проаналізовано величину цього показника в цілому по Україні та в розрізі регіонів. Проведено оцінку і співставлення розрахунків податкового навантаження, прослідковано його динаміку, здійснено порівняльну оцінку з аналогічними показниками розвинутих країн світу.