Можливості посилення прагматизму російського вектора зовнішньоекономічної політики України шляхом мінімізації вітчизняної енергозалежності - Хрупов, Є.В. (2011)
Розглянуто специфіку транснаціонального співробітництва України з Російською Федерацією, розкрито характерні особливості торгівлі між країнами. Досліджено структурні дисбаланси в українській економіці, пов’язані із невластивою для світової практики домінуючою енергозалежністю, та зумовлений нею незадовільний рівень конкурентоспроможності вітчизняної продукції. Проаналізовано сучасні тенденції у зовнішньо-економічній політиці України і можливі шляхи подальшої участі нашої країни в регіональних інтеграційних процесах.