Методологія зрівноваження ціни на земельні ресурси та встановлення нормативів екологічної плати за екстернальні впливи - Пунько, Б.М. (2011)
У статті розвинуто методологію зрівноваження ціни на земельні ресурси та встановлення нормативів екологічної плати за екстернальні впливи; узагальнено ряд категоріальних визначень. Представлено і пояснено графічні інтерпретації теоретичного алгоритму зрівноваження ринкової ціни на земельну ділянку, а також встановлення нормативів плати за екстернальні впливи методом рівноваги. Науково обґрунтовано організаційний механізм вдалого або оптимального вирішення і регулювання ціноутворення на земельні ресурси та нормативів екологічної плати за екстернальні впливи; регулювання відтворення економіко-екологічного потенціалу країни в умовах ринкової економіки.