До історії містечка Браїлів періоду володіння ним графами Потоцькими (ХVІІІ - початок ХІХ ст.) - Смірнов, М.А. (Сумський історико-архівний журнал, 2010)
В статті проаналізовано соціальний та економічний розвиток містечка Браїлова впродовж ХVІІІ - початку ХІХ ст. Дослідження базується на ряду архівних документів, тематичної літератури та преси.