Червоний партизанський рух в Україні і органи НКВС-НКДБ (1941-1944 рр.) - Вовк, О.В. (Сумський історико-архівний журнал, 2010)
У статті йдеться про участь органів НКВС-НКДБ у розгортанні червоного партизанського руху в Україні у 1941-1944 роках. Окрему увагу приділено ролі органів безпеки та органів внутрішніх справ у започаткуванні червоного партизанського руху, намаганні тримати його під контролем. Автор розглядає діяльність окремих партизансько-диверсійних груп і загонів, що контролювалися НКВС-НКДБ.