Явища-феномени гітлерівської окупаційної доби в Україні: причини виникнення - Шайкан, В. (Сумський історико-архівний журнал, 2010)
У статті проаналізовані причини явищ-феноменів на території України в роки фашистської окупації. Обгрунтовано, що кризи призводять до деструктивних наслідків. Ця проблема потребує об’єктивного дослідження з метою позбавлення від ідеологічної зашореності.