Деякі аспекти діяльності уповноважених Наркомату (Міністерства) заготівель СРСР на Кіровоградщині в 1944-1946 рр. та їх наслідки - Петренко, І.Д. (Сумський історико-архівний журнал, 2011)
У статті на основі аналізу архівних документів висвітлена діяльність уповноважених Наркомату (Міністерства) заготівель СРСР на Кіровоградщині у перші післявоєнні роки, вказані наслідки, спричинені цією діяльністю - тотальне зубожіння населення області через вилучення майже всіх продуктів харчування.